Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Pro autory 

Znění finančního ohodnocení autorů článků platné do 17.6.2013

Od 21. 4. 2012 nejsou články finančně odměňovány. Výjimku tvoří naléhavá témata, témata nedostatečně pokrytá v rámci Metodického portálu RVP.CZ či k podpoře projektů pod vedením Metodického portálu RVP.CZ. Udělení odměny a jeho výši schvaluje vedoucí resortního úkolu Metodický portál RVP.CZ a není předmětem jednání.

Standardní doba od vložení článku do editačního prostředí po jeho zveřejnění je 1 měsíc, nejdéle však 3 měsíce. Případný honorář je proplácen formou dohody o provedení práce. Dohoda o provedení práce je autorovi vystavena k 1. dni v měsíci. Autor musí dohodu stvrdit svým podpisem a dvě vyhotovení zaslat na adresu NÚV (Pavlína Hublová, Metodický portál RVP.CZ, Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Weilova 1271/6, 102 00, Praha 10 – Hostivař). Pokud podepsané DPP obdržíme do 25. dne daného měsíce, bude k 15. dni následujícího měsíce honorář připsán na účet uvedený ve smlouvě.

Dodržujeme § 75 Zákoníku práce, který říká: „Rozsah práce, na který se dohoda o provedení práce uzavírá, nesmí být větší než 300 hodin v kalendářním roce. Do rozsahu práce se započítává také doba práce konaná zaměstnancem pro zaměstnavatele v témže kalendářním roce na základě jiné dohody o provedení práce.“ (Jouza, L. Zákoník práce s komentářem. Praha : RNDr. Ivana Hexnerová – BOVA POLYGON, 2007, s. 172.) Jakoukoliv honorovanou práci na Metodickém portálu, která přesáhne výše uvedenou dobu, Vám bohužel nebudeme moci do konce projektu proplatit. Můžete se však aktivně zapojit do neplacených částí portálu, kde rádi uvítáme Vaše příspěvky (moduly Wiki, Blogy, Diskuze, Digifolio).