Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Pro autory 

Jak vypadá článek a jaké funkce mohu používat?

Všechny typy článků mají společné části, které je nutné vždy vyplnit. Jsou jimi základní údaje a text příspěvku. Jejich podrobný popis najdete níže.

3.apodruhé

Součástí každého nově založeného článku je hlavička článku a rodný list. Hlavička obsahuje některé užitečné údaje, které Vám pomohou při tvorbě článku. Tuto hlavičku můžete skrýt pomocí stejnojmenné funkce, kterou naleznete vpravo nahoře. Nejvíce barevnou částí hlavičky je Stav příspěvku. Ten obsahuje povinné údaje, které musí článek obsahovat. Zelené části symbolizují již vyplněné položky, červené nám oznamují, že tuto část je ještě potřeba vyplnit. Zároveň lze na jednotlivé části kliknout a dostat se přímo do nevyplněné části.

3.b

Zároveň máte možnost příspěvek prohlédnout a v každé chvíli zkontrolovat pomocí funkce zobrazit. Otevře se Vám rodný list příspěvku, který obsahuje veškeré údaje, které jste doposud k článku přiřadili. Součástí rodného listu je ikona pro otevření náhledu příspěvku. Kliknutím se Vám zobrazí reálný vzhled příspěvku. Zároveň si můžete pomocí ikony pro tisk článek vytisknout. Tuto funkci využívejte před tím, než článek pošlete k publikaci. Možná zjistíte, že v textu máte chyby, které přečtením z papíru snadno odhalíte.

3.cpodruhé