Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Pro autory 

Jaké typy odkazů mohu vložit?

Anotovaným odkazem se myslí odkaz, který prochází samostatným recenzním řízením a který poté bude zveřejněn jak se článkem, tak samostatně v modulu Odkazy. Publikované anotované odkazy jsou finančně honorované. Tabulku pro vkládání si otevřete ikonkou Obrázek na horní liště textového editoru (také si ji můžete spustit toutéž ikonou po rozvinutí rolovacího okna „Provázanost s ostatními moduly“ pod editorem).

Od října 2011 je tato funkce prozatím uzavřena.

Pokud nechcete vkládat odkaz anotovaný, můžete do hlavního textu článku vložit nerecenzovaný a nehonorovaný hypertextový odkaz pomocí ikonky hypertext 2 na rámu textového editoru. Nejprve vyberte požadované slovo či sousloví, posléze klikněte na ikonku a pak vyplňte internetovou adresu (URL) do tabulky, která se vám zobrazí, a zadejte „Vložit“.

V případě, že chcete odkázat na textový soubor, který je na internetu ke stažení, můžete využít též ikonku vložit použitou literaturu_menší, která vám otevře tabulku pro vyplňování citace/použité literatury. Zde si v první nabídce změníte položku „Publikace“ na „Elektronický dokument“ a dopíšete ostatní požadované údaje. Posléze stisknete „Vložit citaci“. Tento typ odkazu je také nerecenzovaný a nehonorovaný.