Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
Tento modul byl archivován. Vkládání a editace obsahu není možná.

Pro autory 

Jaké jsou vedlejší kategorie praktických článků?

Praktické články se dále dělí na dvě vedlejší kategorie článků, popsáno viz níže. Stručný popis jednotlivých kategorií naleznete i v nápovědě, která je skryta ve čtverečku s otazníkem.

Inspirace

Jednoduchý námět bez dalšího členění. Text, který je inspirací pro uchopení látky jiným než běžným způsobem. Inspirace není svázána pevnou strukturou a definovaným metodickým popisem. Popisovaný text nemusí být vyzkoušen v praxi, může se jednat o nezrealizovaný nápad, který nemáte možnost sami vyzkoušet.


Zkušenost

Obsahuje konkrétní příklad s definovaným cílem učebních jednotek a jejich zhodnocení (autoevaluace). Text musí obsahovat jasně definované a kvalitně strukturované cíle učební jednotky, které jsou vepsány do předem nastavené textové části. Na konci, do další předem nastavené textové části, je nutné vložit zhodnocení naplnění cílů v konkrétních učebních jednotkách s dalším popisem možných krizových momentů. Text musí být podepřen vlastní zkušeností využití popisované lekce ve výuce, která se projeví na kvalitě nastavených cílů učební jednotky a širšího pohledu na zhodnocení naplnění stanovených cílů.